Wie energiezuinig bouwt krijgt extra korting op onroerende voorheffing

28 Oct
October 28, 2012

Wie vanaf volgend jaar een energiezuinige woning bouwt, kan rekenen op een korting van 50 en zelfs 100 procent op de onroerende voorheffing. Dit voorstel van de ministers Freya Van den Bossche SP.A en Philippe Muyters N-VA werd goedgekeurd door de Vlaamse regering. Wie een woning bouwt die nog zuiniger is dan de huidige norm, kan sinds het aanslagjaar 2009 rekenen op een korting van 20 of 40 procent op de onroerende voorheffing voor een periode van tien jaar. Sindsdien is de energienorm wel al aangescherpt en in de komende jaar zal de norm nog verstrengen. Deze ‘verstrenging van energienormen’ wil de Vlaamse regering laten samengaan met hogere kortingen op de onroerende voorheffing. Wie energiezuiniger bouwt dan de norm, mag rekenen op een korting van 50 procent. Wie véél beter doet, krijgt een korting van 100 procent op de oproerende voorheffing. Wel belangrijk om bij te vermelden: de premie zal wel slechts gedurende vijf jaar worden toegekend. Maar volgens de bevoegde ministers, Van den Bossche en Muyters, betekent dit nog altijd winst. Belga/LVR

via Wie energiezuinig bouwt krijgt extra korting op onroerende voorheffing – Nieuws – Ik Ga Bouwen – Ikgabouwen.be.